Galleri Upsala!    Hyr Ditt Eget Galleri.    Ställ ut Din konst.

 

 

Se även Tidningen FOTO:
Bildkonstnären i förberedelsetagen inför utställningen som startar på Lucia, 
här skär han till Julkorten som kommer att finnas i Galleri Upsala 1810
Från ax till limpa, dvs hur gör man en fotoutställning. 
Min bonusson Johan kom med iden att jag skulle berätta om processen att skapa en fotoutställning. Det är givetvis olika från person till person.
"My way” började egentligen för länge sedan, som alltid, men av olika omständigheter fick jag tid att utveckla mitt fotograferande i rätt mogen ålder.
Naturen har alltid lockat och fascinerat så jag började med att gräva där jag är, dvs fota hemomkring, fåglar, fjärilar, insekter, blommor och bladet, djur…blev min väg.
MEN hur tusan hinner man med att fota en fågel?
Hur kommer man nära ett vilt levande djur som fågel, räv, rådjur...
Tekniken är tålamodsprövande, det gäller att vänta in motivet och vara beredd när det dyker upp.
--------------------------------------------------------------------------------
Men också att kamouflera sig, som här ovan, eller ha ett gömsle i tältform eller koja där motiven kan förväntas dyka upp. Det kan få en del dråpliga effekter som att sitta vid ett rävgryt i kamouflagekäder när markägaren dyker upp med hund, dotter och svåger…

Fortsättning följer.
Sedan samlar man på sig en otrolig mängd  foton som spränger alla minnesgränser… så en extern 2 TB hårddisk blev lösningen. Som tur var hade jag skaffat en bra backup för den externa hårddisken gav upp nu strax innan det var dags att göra utställningen. Det var bara att köpa en ny extern hårddisk och sedan testa hur Apple’s TimeMachine fungerar… 

Spänningen var stor, det tog några dagar att hämta upp och föra över filerna till den nya hårddisken men DET FUNGERADE!

Åter på plan, vilka bilder skall jag välja ut, hur många, hur skall de sitta...  ? ? ? (Frågorna hopar sig)

GalleriUpsala håller med ritning på hur lokalen ser ut, så man vet väggarna, men hur visualisera 35 löpmeter vägg? Prova att hänga upp hemma blev första iden… men hur löser man det?  Som gammal excellfreak kom jag på att jag ritar upp väggarna i ett excellark. Använder mina bilder som jag har miniatyrer av till tavlor som stämmer måttmässigt och så kan jag hänga utställningen virtuellt på min iMacskärm!

Här en vägg längst in i Galleriet till höger om ett draperi som döljer pentry mm, väggen är 1,6 meter bred… Så här tänker jag att det skulle passa bra att visa några av mina stilleben som passar ihop vad gäller både färg och form.
Fortsättning följer...

Så från idé, till plan, till handling… Utställningen öppnar på Luciadagen… så glögg och pepparkakor får ersätta det sedvanliga brusvatttnet och så måste det vara lite Jul med, Julkort…  Printas ut i A4 format på min Epson Stylus Photo R3000 med Epson UltraChrome K3ink,  som skall vara färgäkta etc kort sagt det bästa på Epson Professional Premium Luster Photo Paper . 
Här nedan står jag och beskär dem till A6 kort...

och så här ser de ut…

Fortsättning följer...

Sex dagar kvar. Hjälp, kommer det någon och tittar?  Dvs hur får man vänner, bekanta och alla andra att komma och titta?  Lokalpressen har fått information via Galleri Upsala och direkt av mig, Destination Upsala, Stadsbiblioteket har fått lappar och de har satts upp på olika ställen, Mina grupper på Facebook har fått information, till och med Tidningen Foto och Fotosidan har fått info… mail till alla mina kontakter… vad mer kan man göra förutom att annonsera?
 

Hur många ramar behöver jag, hur många utskrifter, räcker bläcket… En beställning från Epson med leverans två dagar senare räddar det hela.
IKEA’s Ribba ramar ser bra ut så en tur in till Uppsala…

 

Sedan är det bara att putsa glasen, ta bort allt damm, printa ut i rätt format, passa in passepartouten, montera, kolla att man fått bort allt damm, göra om, kolla igen, nypa fast bakstycket, på med ståltråden, hörn skydden och så nästa...

Det blir en hel del bilder med ram, som du får se när du tittar in! 

Fortsättning följer...

Nu börjar också nedräkningen, fyra dagar kvar! Det börjar bli nervöst, har jag och min sambo Lena tänkt på allt, förberett allt, borde jag inte ha annonserat mer…

För två veckor sedan läste jag sista korrekturet på boken ”Då och nu, inom Västeråker Dalby sockengrindar” där jag medverkar med 152 egna foton och redigerat de andra 281 bilderna. Boksläpp blir i Dalby Bygdegård den 14 december, se länk  http://www.dalbybygdegard.se/ 
Boken kommer att finnas med i min utställning från och med den 14:e december! 

Travarna med färdiga tavlor växer…
Fortsättning följer...

Nu har vi, min sambo Lena och jag, hängt klart utställningen, så här ser det ut från gatan med två Uppsalamotiv efter mina akvareller i skylten. 

Lappugglan som  kommer flygande hänger nu i centrum ovanför de andra tavlorna och sedan en interiör, med nattbelysningen på! 

Ser det inte mysigt ut? Lokalen är klart trivsam!

Tidningen FOTO har lagt in en blänkare om utställningen i sin nätupplaga, kolla gärna in  http://tidningenfoto.se/kategori/utstallningar/

Den färdiga utställningen på plats!
  
Välkomna in!
   
 
Galleri Upsala
Svartbäcksgatan 21 - 753 32  Uppsala

Tel: 0760-95 95 90

Skicka e-post