Galleri Upsala!    Hyr Ditt Eget Galleri.    Ställ ut Din konst.

 
     
Micael Kallin och Erik Arnell har rest i ett femtiotal länder, med på resorna har alltid varit en professionell kamerautrustning och tidigare även mängder av filmrullar. 

Fotoutställningen och fotoboken "Infinity" tar oss till otillgängliga platser som Lençóis Maranhenses och Jericoacoara i Brasilien och till en av världens vackraste skärgårdar Bazaruto i Mozambique. 

Här finns också Rio de Janeiros och Kapstadens mäktiga bergsmassiv som ramar in städerna på ett likartat sätt, andra vackra bergsområden är Anderna, på vägen mellan Chile och Argentina. 

Utställningen visar också den afrikanska natursköna savannen och Nordafrikas karga kustområden med vackra städer och omgivningar som Marockanska Essaouira. 
________

Micael Kallin och Erik Arnell har sedan början av 2000-talet haft ett tiotal fotoutställningar i Sverige och Europa samt har nu två pågående parallella utställningar i São Paulo, Brasilien. 

Boken ”Infinity” är deras femte fotobok, med Micael som fotograf och Erik som assistent och medarbetare till böckerna. De har även publicerat fotoböckerna ”Augusta à Noite”, ”East Side Gallery”, ”Inhambane” och ”African Animals”. 

Micael Kallin är journalist och har bland annat producerat dokumentärer för SVT och TV4 samt arbetat som reporter på Dagens Eko och Dagens Nyheter. 

Parallellt med journalistiken har Micael arbetat med fotoprojekt och fotograferat sedan mitten av 1980-talet.

Erik Arnell är utbildad dansare i New York där han också arbetade som koreograf för dans- och musikshower, de senaste åren har han främst arbetat med olika fotoprojekt tillsammans med Micael. 

Utställningen pågår 27 maj - 1 juni 2017 - Vernissage lördag 27 maj kl. 12-16 - Öppet alla dagar kl. 12-19 - Välkommen!
 

Galleri Upsala
Svartbäcksgatan 21 - 753 32  Uppsala

Tel: 0760-95 95 90

Skicka e-post